שיטת חופש מאוכל היא “עוף מוזר” בעולם ההתמודדות עם אוכל ומשקל, ולא בכדי. שיטת חופש מאוכל, אמנם עוסקת באוכל ואכילה, וכתולדה מכך – גם במשקל.
ויחד עם זאת, להבדיל מדיאטות שמקדשות, לפני הכל, את המראה והמשקל – שיטת חופש מאוכל מקדשת חופש. כך, שהשיעבוד והמאבק שמאפיינים את החוויה מול הדיאטות, מנוגדים באופן מוחלט ונחרץ לכל מה (ואיך) שהשיטה הזו מציעה.
מה הבעיה המרכזית עם הדיאטות?
כבר די ברור היום, שדיאטות לא ממש עובדות, ברוב המקרים, ושבסוף, הן לא ממש משיגות את מטרתן. וגם כשמצליחים לרדת במשקל, רובנו מתקשים לשמור עליו לאורך זמן.
ולמרות זאת הדיאטה (או איך שקוראים לזה), מככבת, כי היא היא מביאה איתה תקווה, בעקבות אחוז קטן של אנשים, שבכל זאת מצליחים לגייס מספיק משמעת וכוח רצון כדי לרזות וגם לשמור.
לא במקרה, בעשור האחרון הנושא של non-diet חם על הפרק בשיח על המשקל, והפך להיות מאד נפוץ בשנים האחרונות, ויש לי חשד שזה כך כי ‘דיאטה’ הפכה למלה נפיצה. השם הבעייתי שיצא לדיאטות, הצמיח אלטרנטיבות של ‘דיאטה ללא דיאטה’, שהחלו לצוץ כמו פטריות אחרי הגשם. גם הן, כמו הדיאטות, משאירות אחריהן אינספור אנשים, בעיקר נשים, מתוסכלות, מיואשות, מאוכזבות, כעוסות ומאשימות את עצמן – שהן כביכול הבעיה, (שזה כשלעצמו מזין את מעגל ההשמנה, את אפקט היויו, והשיעבוד ללופ הבלתי נגמר של הדיאטות). לכן, בעיני מדובר באותה הגברת בשינוי אדרת – דיאטה בתחפושת.
כפי שאני רואה את זה, ואני בתחום מעל 30 שנים, כשמדובר בדיאטה להרזיה (שמטרתה ממוקדת ונמדדת בירידה במשקל), כל עוד את אוכלת על פי הוראות מבחוץ (לפי ‘מה או מתי שצריך’) – את בתוכנית דיאטה, משוחררת ככל שתהייה.
כל עוד ישנן הגבלות, הימנעות או איסורים (מהראש) מכל סוג – זו דיאטה.
כל עוד את מודדת את האוכל, או נשקלת לעיתים קרובות לבדוק תוצאות – זו (מנטליות של) דיאטה.
כל עוד מדברים איתך רק על סוג האוכל ומסגרת האכילה שלך – זו דיאטה.
כל עוד נדרש ממך להתאפק ולהאבק (מול הפיתויים) – זו דיאטה.
כי בכל אלה קיים משטר תזונה שמישהו או משהו מכתיב, לפי קנה מידה כללי שאמור להיות נכון ומתאים לכולם.
מה מייחד את שיטת חופש מאוכל?
חופש מאוכל היא לא דיאטה וגם לא תוכנית דיאטה ללא דיאטה, למרות שהיא עוסקת באוכל ואכילה, ויש לה השלכות על משקל הגוף. לכן לא פעם קשה להבחין במה חופש מאוכל שונה מדיאטה או מתוכניות הרזיה אחרות, כשמסתכלים על זה מתוך פרספקטיבה ששבויה בקונספט של דיאטה.
מדובר בגישה מהפכנית ופורצת דרך, שבה לא רק חוקי המשחק חדשניים ושונים מחוקי עולם הדיאטות, זו שיטה שמשחקת במגרש אחר לחלוטין! ולכן, לעיתים, בלתי נתפס.
בשיטת חופש מאוכל אנחנו יוצאות למסע פנימה, לתוך עצמנו.
מסע להתפתחות אישית בעקבות האכילה הרגשית.
במסע הזה את לומדת את עצמך, לומדת לאהוב את עצמך דרך השכנת שלום עם האוכל ודרך תשומת לב על הסיפוק שבאכילה, כשכל אלה, בין יתר הדברים הטובים שהם מחוללים, גם מאפשרים לך להגיע למשקל גוף אופטימלי, בתהליך טבעי, בריא ובטוח, שמותאם לך באופן אישי.
כך, ‘דרך האוכל’, דרך השינוי הרצוי באכילה ובמשקל, תלמדי על עצמך ותחוללי שינוי עמוק ויציב בכלל בחיים, כי אני אומרת – שניתן למצוא דפוס דומה בין הרגלי האכילה לדפוסים בהם אנחנו פותרים או מתמודדים עם אתגרים בכל תחומי החיים.
אז מה המטרה המרכזית של שיטת חופש מאוכל?
המטרה היא לחיות את החיים שאת רוצה, כשאוכל ומשקל אינם יותר נושא מרכזי בחיים שלך, וזאת בעזרת מסע רגשי פנימה, דרך האוכל, ותהליך מרתק של מיצוי הפוטנציאל שלך ודרך חיים של צמיחה והתפתחות, כשנושאי האוכל, האכילה והגוף מדריכים ומדייקים אותך.
חשוב לי לומר – הרצון לרדת במשקל כדי להגשים חלום של יופי, נוחות, בריאות, הוא לגיטימי ומובן. ויחד עם זאת, כשהרצון הופך לשאיפה אובססיבית, ומוקד תשומת הלב מכוון כמעט רק להתעסקות באוכל, האכילה והמספר על המשקל – הרווחה האישית נפגמת, כשהמחיר לכך הוא מאבק תובעני באוכל ובמשקל, שמשתלט ומשפיע על עוד תחומי חיים ומעיב, עד כדי מגמד, הצלחות מרשימות בחיים שלנו.
בשיטת חופש מאוכל, אנחנו שואפות לחופש ומכוונות לחופש באכילה – להגיע למצב שבו כשאת אוכלת – את אוכלת, בהנאה שלמה – בלי רגשות אשמה, בלי ספירת קלוריות, בוחרת לאכול מאכלים אהובים שטובים לך, ובעיקר בלי לסבול.
כשאת בחופש, במקום להשקיע את עיקר תשומת הלב בענייני אוכל יום אחרי יום, את פנויה להשקיע אותה ביצירה והתפתחות – במה שאת אוהבת ומרגש אותך.
מה הקשר בין חופש להשמנה?
בשיטת חופש מאוכל נפרדים לשלום מהלופ של הדיאטות
כאמור, הדיאטות, שהמטרה העיקרית שלהן היא להשיל משקל, מתעסקות בעיקר בגוף הגשמי, מבלי לקחת בחשבון את ההיבטים הרגשיים שלנו, ואפילו להתעלם מהם. ממש “לגבור” עליהם ו”לנצח” אותם. זו הסיבה, שבשעה שתוכנית הדיאטה מסתיימת המסגרת מתרופפת והרגשות, באופן טבעי ‘חוזרים למשחק’, קל ליפול חזרה להרגלי האכילה הרגשית המיותרת. זו אחת הסיבות מדוע הן לא יכולות לספק את הסחורה ונדיר שההישג נשאר יציב לאורך זמן.
בנוסף, באקלים של מאבק והתנגדות, אנחנו, בני אנוש, מתקשים לשגשג ולצמוח. כך שאפשר להגיד, שדיאטה מטבעה מצמצמת, ואפילו בולמת, את הפוטנציאל של מסע ההתפתחות שלנו. כי במלחמה – אין מנצחים – כולם מפסידים. כשאת מנצחת את המשקל את מפסידה את עצמך.
הניסיון לגבור שוב ושוב על החשקים הטבעיים שלנו, יוצר מרחב של מלחמה, שמזין את מעגל ההשמנה, וכך, המרחק לשיעבוד לדיאטות קצר.
כי ככל שנלחם יותר – נסבול יותר.
וככל שנסבול יותר – נפנה לאוכל כדי להקל על רגשות הכאב.
וככל שנאכל יותר – נרגיש רע, נאכל עוד ונשמין יותר.
וככל שנרגיש רע, ונשמין יותר – המלחמה מתעצמת.
וככל שהמלחמה מתעצמת, נסבול יותר.
ונאכל יותר.
ונשמין יותר.
ונתבאס עוד יותר על עצמנו. ועל כל ביס מיותר.
וחוזר חלילה.
ולא הגענו לעולם כדי לסבול ולהתענות.
באנו להתפתח ולהנות מהגשמה.
בשיטת חופש מאוכל “עושים שלום”.
שלום עם עצמך, עם הגוף והמשקל, ואפילו עם הרגלי האכילה הרגשית, בדרך לריפוי.
ובזכות זה שעושים שלום, גם “אומרים שלום” לדיאטות.
שלום ולא להתראות.
ככל שאת מאמצת mode של שלום, משתנה “מערכת ההפעלה” שאחראית על ההתנהלות והאכילה שלך, ויחד איתה גם ההתנהלות שלך בתחומי אחרים בחיים נעשית יותר ויותר מדוייקת.
כשאת בשלום עם האוכל את משוחררת מהמאבקים, השקט בראש הופך להיות טבע שני בשבילך, ונוצרת פניות רגשית שמשנה מהיסוד את חוויית החיים ואת איכות החיים שלך.
למידע מפורט על שיטת חופש מאוכל
3 המאפיינים העיקריים בשיטת חופש מאוכל
אוכלים מהכל
חופש מאוכל הוא תהליך טבעי שמתבסס על העקרונות של הטבע ושל טבע האדם. לכן, בחופש מאוכל אוכלים מהכל, מתוך הקשבה לגוף ולצרכיו. אין צורך להישקל או למדוד היקפים כדי להבטיח שהמשקל יציב לתמיד.
עם שיטת חופש מאוכל את חווה רווחה. ההתעסקות האובססיבית באוכל ובהשמנה משתנה והופכת להתעניינות בתחום המרתק של הזנה קשובה ודיוק שבא לידי ביטוי בכל תחומי החיים, תהליך מלא השראה וסיפוק.
על הדרך, את גם לומדת לאכול במידה ובהנאה, את מרגישה טוב עם הגוף שנולדת איתו, ואת מגיעה, באופן טבעי, למשקל הרצוי.
מודעות והתפתחות אישית
אנחנו מאתרות את הסיבות האמיתיות הגורמות להשמנה (קוד ההשמנה בתוכו מסתתר סוד ההרזיה חזרה למשקל הטבעי), לאכילת יתר ולעיסוק המתמיד באוכל. בדרך זו קל לנו יותר להכיל את כל מנעד הרגשות שעולים, לאכול פחות באופן טבעי (הכמויות מצטמצמות לבד בלי הצורך במגבלות ואיסורים), ולרכוש הרגלים וחוויה של אכילה שפויה ומהנה, הרזיה ושמירה על משקל יציב.
בעקבות תהליך זה של צמיחה והתפתחות אישית, באה גם ירידה טבעית במשקל ושמירה על משקל יציב, וישנה חוויה אמיתית של חופש מהמאבק במשקל.
ירידה קבועה ולא הישג חד פעמי
הצלחה כזו אינה יכולה להיות מושגת על-ידי הישענות על הוראות מבחוץ בלבד (כגון ספירת קלוריות, שקילות מרובות, תפריטים והגבלות), הדורשים משמעת שקשה לעמוד בה לאורך זמן.
ניתן להשיגה, באמצעות פיתוח מודעות פנימית, סיגול צורת חשיבה של “אדם רזה”, ויצירת מוטיבציה פנימית לשיפור איכות החיים הכוללת.
לסיכום,
כשאת מאפשרת לאכילה שלך ללמד אותך על עצמך. את בחופש מאוכל. את חושבת כבת-אדם רזה. את אוכלת לפי צרכי גופך. את מתחברת למנגנון הרעב והשובע הטבעי של גופך. והאוכל והמשקל כבר אינם נושא מרכזי בחייך.
את אוכלת לפי רעב ושובע, ואין לך צורך יותר להשתמש באוכל כפיצוי על מה שקורה (או לא) בחייך.
את יכולה להיפרד לשלום מהשיעבוד לדיאטות.
לאכול מהכל, לרזות, וגם לשמור על המשקל לאורך זמן.
נשמע כמו חלום?
שיטת חופש מאוכל עוזרת לך להגשים את החלום ולהפכו למציאות חייך!
הצטרפי גם את
לאלפי הנשים שכבר עברו בהצלחה את השינוי
תכנית חופש מאוכל
תכנית הליווי שתעזור לך פעם אחת ולתמיד
לאכול מסודר ובשליטה